egyszazalek

 

8061 MVPH Mosonmagyarovar Megerint atlatszo

 

motherson 3

 

nolato

 

Amonstone hzak log

 

pannowork uj

 

lajtaszig honlap 

teka uj

 

lajtamag 1

 

fortop kicsi

 

ufmlogo2

 

chio

mofem kicsi

 

wb jpg  

 

high5

 proba

 

superinfo

 

14_agnitiming_logo

 

 

2017.09.26.

A Strucc Futóklubból idén hárman indultak Európa legnagyobb maratoni futóversenyén Berlinben – ahonnan mindenki egyéni csúccsal tért haza. A világ hat legjelentősebb maratonija (World Marathon Majors) közé sorolt berlini versenyre ezúttal 137 országból 43.852 nevezést fogadtak el, akik egyéniben teljesíthették a klasszikus maratoni (42.195m) távot. Már a nevezés sem volt egyszerű a többszörös túljelentkezés miatt, ugyanis alapvetően sorsolással választják ki az indulókat.

A verseny minden mozzanatát hihetetlenül jól szervezték. A rajtcsomag kiadása is rendhagyó volt, ugyanis a rajtszámot helyben nyomtatták ki a visszaigazolásban kapott vonalkód alapján, így nem kellett előre csomagolni, az egész folyamat szupergyors volt. A rajt előtt is hasonló profizmust tapasztaltunk, több ezer szervező biztosította, hogy minden gördülékenyen menjen. Csak rajtszámmal és karszalaggal lehetett bejutni a verseny területére, a kijelölt ruhatárba és természetesen a szintidőnek megfelelő rajtzónába. Másodpercre pontosan indult a verseny, a 2x4 sávos úton felsorakozott futók hosszú sora. Az első három zónában már induláskor fel lehetett venni a megfelelő tempót, nem kellett lassúbb futókat kerülgetni. Hátrébb azért voltak ilyen nehézségek, akár több kilométeren keresztül is.

Óriási élmény volt a közönség jelenléte végig a 42km-es pályán, rengeteg szurkoló kijött a versenyre. Emellett szinte egymásba értek a zenei pontok, többnyire élőzene adta a bíztatást. Még gyorsabb tempó mellett is folyamatos volt a mezőny, egy pillanatig sem kellett egyedül futni. Az egész verseny arról szólt, hogy itt minden adott a lehető legjobb eredmény eléréséhez. A pálya nagyon jól futható, szélesek az utak, alig van benne szintkülönbség, éles kanyar vagy fordító sehol. Frissítőpont is bőven volt, a vége felé már egyre sűrűbben. Idén hárman is esélyesek voltak a világcsúcs megdöntésére, talán az eső is közrejátszott abban, hogy 35 másodperc híján ez nem történt meg. A 77 magyar versenyző közül a Strucc futói 2., 8., 12. helyezést értek el.

Strucc Futóklub eredmények:

Takács László             2:48:28                       (féltáv: 1:24:29)

Kelemen István          3:13:38                       (féltáv: 1:36:14)

Csapó András             3:22:00                       (féltáv: 1:40:31)

berlin1     berlin2     berlin3

 

futonaptar BSI mozdulj velunk exterememan keszthely triatlon  kartyalogo

Spuri futobolt logo 500x500