egyszazalek

 

8061 MVPH Mosonmagyarovar Megerint atlatszo

 

motherson 3

 

nolato

 

Amonstone hzak log

 

pannowork uj

 

lajtaszig honlap 

teka uj

 

lajtamag 1

 

fortop kicsi

 

ufmlogo2

 

chio

mofem kicsi

 

wb jpg  

 

high5

 proba

 

superinfo

 

14_agnitiming_logo

 

 

2020.09.08.

Az elmúlt hétvégén Farkas Imre (5:31:13) középtávon, Seiwerth Anna (2:39:26) pedig rövidtávon képviselte a Strucc színeket a podersdorfi triatlon versenyen. Farkas Imi írása:

Fast. Hard. Legendary. Ez a három szó volt a 33. Austria Triatlon szlogenje, amit a koronavírus árnyékában tartottak meg, szeptember 05-06-án Podersdorfban. Fast – gyors, bizony ez igaz, hiszen kifejezetten könnyű pályának számít, nincsenek szintek, nagyon jó időket lehet itt elérni. Hard – nehéz, ez relatív, a sekély víz az úszásnál és az erős szél a bringapályán lehet, hogy nehéz, szerintem ennek ellenére itt menni mégsem számít igazán nehéznek. Legendary – legendás, bizony ez már a 33. verseny volt itt, egyharmad évszázad telt el az első alkalom óta, hogy Podersdorfban triatlonosok lepik el a Fertő tó partját.

Szombaton korán reggel a bedepózásnál sorakoztunk maszkban, ami kötelező volt, de csak a regisztrációnál illetve a depóban. Négy hullámban kezdtük az úszást, én a második hullámban rajtoltam 10:15-kor. A rendezők egy bójasorral kialakított úszófolyosóba tereltek minket és egyesével, 5 másodpercenként rajtoltunk el. Nem volt a szokásos könyöklős, verekedős, tumultuózus rajt, kifejezetten nyugodtan indult a verseny. 21 fokos vízben, neoprénben úsztunk, zavaró tényező az volt csak, hogy rendszeresen leért a kezem a tó fenekére, még 700 méterre is a parttól, illetve az erős szél meglehetősen nagy hullámokat csapott az arcunkba. Gyors depó után máris a bringapályán találtam magam, három, 30 km-es kört kellett teljesíteni. Gurult a bicikli, bár a szél nem igazán segített, de mi itt a Kisalföldön ehhez hozzá vagyunk szokva. A szőlősorok között időnként díszlövésként hatott, amikor a seregély riasztó szerkezetek működésbe léptek, a második alkalom után már tetszett is (:

A futásnál viszont elég meleg lett, 28’C, a futópálya két körös volt, túlnyomórészt murvás, kavicsos talajon, sajnos árnyék nem volt semmi sem. Ami viszont még nehezebbé tette a futást, hogy a frissítés önkiszolgáló volt, illetve 3 frissítő pont volt mindössze a 10,5 kilométeres körön. Ez ebben a melegben, a tűző napon nekem nagyon kevés volt. Be kellett osztani az erőt, nehogy elfogyjak a végére. Az egyik ponton találtam végül egy fél literes műanyag vizespalackot, abba töltögettem aztán magamnak a vizet s végül azzal tudtam folyamatosan frissíteni. 5 óra 31 perc lett a vége, volt itt már sokkal jobb is. Azonban a felemás szezon és a sok elmaradt verseny miatt számomra mégis szép lezárása volt 2020-nak a triatlon szempontjából Podersdorf. A célban Szentesi Nándi várt, akinek külön köszönöm, hogy szakított rá időt, eljött és drukkolt nekem, nagyon jól esett!

Lábjegyzetként még csak annyit fűznék a beszámolóhoz, hogy a koronavírus fenyegetettség ellenére a verseny helyszínén rengeteg ember, fieszta hangulat, szurkolók, családtagok, kerékpáros turisták és nézelődők voltak, egymáshoz nagyon-nagyon közel. Szemmel láthatóan nem tartottak semmiféle fertőzéstől, ez a tény azért eléggé elgondolkoztató mindenféle szempontból.

pod1   pod2   pod3

2020.08.29.

Kicsit változik idén a XVII. Motherson Szigetköz Félmaraton lebonyolítása, sajnos alkalmazkodnunk kell vírushoz. Jobban széthúzzuk a versenyt, ezért kis mértékben módosulnak a rajtidőpontok. Változik az eredményhirdetés rendszere is, de erről majd külön bejegyzést írunk.

rajtidopontok

2020.08.25.

Az idei évben is a High5 frissítésével találkozhattok majd a két hosszabbik távon. 2 és 5 kilométeres távon nem lesz frissítés menet közben. A 10km egy, 21km esetén a megszokott 5 frissítőállomás vár titeket, de idén kicsit rendhagyó módon. A frissítő állomásokon csak víz és High5 zero ital lesz, banán és szőlőcukor nem. A poharak az asztalon lesznek, nektek kell majd elvenni, nem fogjuk a kezetekbe adni, ott idd meg, ne vidd magaddal. A szénhidrát pótlást a High5 Aqua gél biztosítja majd, de ezt a rajtcsomagban fogjátok megkapni, 21km 2db-t, 10km 1db-t. Ezt kell majd magatokkal vinni, amikor szükséges elfogyasztjátok, de a szemetet csak a frissítőállomáson szabad eldobni. Ha az útvonal mellett valaki nem megfelelő helyen szemetel, azonnali kizárás jár érte és soha többet nem indulhat a Szigetköz Félmaratonon. 

12 nap múlva zárjuk a regisztrációt. Neveztél már?

gelzero

2020.08.16.

Amikor neveztünk erre a terepfutó versenyre, nagyon tetszett, helyszín a Porva melletti Szépalama Ménesbirtok, remek útvonalak a magas Bakonyban a Kőris-heggyel, 4 táv, jónak tűnő versenykiírás stb. Hát a verseny kicsit másképp alakult.

Öten indultunk, Seiwerth Anna (1:40:07) és Farkas Imre (1:37:55) 15km-s, Domonkos Péter (2:34:11), Szentesi Nándi (3:00:39) és Kelemen Attila (2:45:29) 27km-s távon, a 15-n kb. 400m, a 27 kilin 920m szint volt a pályában. Szép napos, igazi fullasztó párás idő volt, nézőknek ez elmegy, futóknak kevésbé. Már az meglepő volt, hogy a jónak kinéző eseményen összesen 105 induló volt a 4 távon összesen. Nembaj, azért jöttunk, hogy élevezzük a tájat, megküzdjünk a Kőris heggyel, a 27-n kétszer is. Sajnos a rajtok után jött a fekete leves. Az útvonalak között nagyon sok átfedés volt, pályán a 4 táv ugyanazzal a szalaggal volt kijelölve, ami nem baj, csak megfelelő irányítás kell a csomópontokon, amikor több irányban van szalagozva, na az itt nem volt. A találkozási pontokon vagy nem volt irányító ember, vagy későn ért ki, vagy fogalma sem volt, kit merre kellene terelni, tisztelet a kivételnek. A 27-n is voltak kisebb bakik, az nem volt vészes, de a 15 teljes káoszba fulladt, szinte teljesen elnavigálták a mezőny nagy részét, egy-két segítőnek fogalma sem volt, mit kellene csinálni, volt aki önerőből megpróbált végigmenni jelentős többlettel a pályán, volt aki visszafordult, gyakorlatilag 12-20 kilométer között azt futott a mezőny, ami éppen sikerült. Nem igazán idevaló technikával történt az időmérés, "fél kilós" bokachip nem idevaló, de a fő probléma a kiértékelés volt. Egy elvi kérdés, hogy lehet úgy eredményt hirdetni, hogy meg sem nézzük, hogy a versenyzők érintik-e az ellenőrző pontokat. Terepre a jól bevált dugóka a legjobb, ellenőrző pontokon csekkolás, a célban egyből ki lehet olvasni a az adatokat, hogy minden ponton áthalad-e a versenyző.

Összességében jól éreztük magunkat, szereztünk két dobogós helyet, Anna 2, Petya pedig 3. lett a saját távján. Nem valószínű, hogy ennek a  szervezőcsapatnak a versenyein mostanában megjelenünk. Terepfutásban nem a csecse-becse a legfontosabb, hanem olyan feltételeket kell teremteni a futóknak, hogy biztonságosan, eltévedés nélkül, végig tudjanak menni az útvonalakon. Ha megfelelő az útvonal biztosítás, és ennek ellenére a futó elnézi a szalagokat, nem figyel, az a saját hibája, de sajnos itt nem ez volt. Ötünk közül csak a Kelemen Ati tudott végigmenni hibátlanul a pályán, de ő az órára töltött trackkal, navigációval futott.

porva1

08.13.

Egy hónap múlva jön a XVII. Motherson Szigetköz Félmaraton.

Újra benépesül az UFM Aréna és környéke, de kicsit másképp, mint eddig. Sajnos a vírus nem ment el, itt van, egyelőre nem tudunk tőle megszabadulni. Folyamatosan követjük a kormányzati intézkedéseket, figyelünk minden híradást. A júniusi korlátozások feloldása óta több futó, terepfutó és triatlon versenyen jártunk versenyzőként, de minden esetben rajtunk volt a versenyrendezői szemüveg is, mások mit, és hogyan csinálnak. A májusi kormányrendelet érvényes továbbra is a futóversenyek rendezésére, ez a kiinduló alap. Jelenleg minden feltétel adott, egy sikeres sportesemény rendezésére. Viszont több finomítás jön, hogy meg tudjunk felelni a járványügyi előírásoknak és mindenki biztonságosan futhasson a Szigetköz Félmaratonon. Az idei versenyen létszámkorlátozást vezetünk be, mind a négy versenytávon 250 főben maximalizáljuk az indulók számát. Ha elérjük a nevezési létszámot valamelyik távon, akkor a nevezési felületről levesszük az adott távot és arra a továbbiakban már nem lehet nevezni. Az elkövetkező hetekben minden további, versennyel kapcsolatos intézkedésről tájékoztatunk mindenkit. A verseny hetében egy hírlevél formájában minden indulónak összefoglaljuk majd a fontos tudnivalókat. További sikeres felkészülést kívánunk:

Mosonmagyaróvári Strucc Futóklub

0913

2020.07.27.

Kelemen Attila: egy kis hétvégi piknik a Börzsönyben.

A célban, mikor nyakamba akasztották az érmet, egy szó jutott eszembe: megvaaaaaaaaaaan. A múlt heti triatlon féltávból nem sikerült teljesen regenerálódni, ezt tudtam előre, hogy így lesz, aztán az időjárás még rendesen rákontrázott. Péntek, szombat bőséges eső esett a Börzsönyben, vasárnap pedig kisütött a nap, elég rendesen, szél semmi, ezt a brutál párás meleg időt, meg nagyon nem bírom. A meleggel nincs bajom, de ha jelentős pára kapcsolódik hozzá, főleg az eléggé zárt erdőben, az nagyon nem az esetem. Vasárnap a 10 órás rajt után, egy dolog járt az eszemben, hogyan lehetne a sz@rból várat építeni, hát vár az nem lett, de azért egy földsáncot összehoztam. Újra megbizonyosodtam róla, hogy hazánk legszebb hegysége a Börzsöny, valószínűleg erősen elfogult vagyok. A leghosszabb „L” távon indultam, 32km, 1500m szint, elég húzós. Egy esélyem volt, csiga tempó és hibátlan frissítés, élvezzük a versenyt, gyönyörködjünk a táj szépségében. Nagyon szép útvonalon futottunk, jó volt újra látni a Nagy-Hideg hegyen a retró turistaházat, megérinteni a Csóványoson a kilátót. A Börzsönyben elég meredekek a hegyek, itt a 20 % feletti emelkedő és lejtő az teljesen megszokott, a sok eső miatt volt bőven sár is, volt egy-két veszélyes rész, de a sár az a terepfutás része, tartozék. Mászás, majd drasztikus lejtő, megint mászás, tüskés málnadzsungel többszáz méter hosszan, nagyon technikás, kanyargos, szinte félember széles ösvények, ez a Börzsöny, sosem adja magát könnyen. 4:14 percet bolyongtam az útvonalon, nem is lett olyan rossz, ha azt veszem, hogy a droidoktól hemzsegő élmezőny sem tudott 3 órán belül futni, a győztesnek 5:45-5:50-s átlagtempó sikerült. Nem estem szét a végére sem, de ehhez kellett a tűpontosan végrehajtott, előre megtervezett frissítés. Hihetetlen élmény volt itt futni, patakokban gázolni, Csanya hozta a szokásos hibátlan szervezést. Tipikusan az a verseny volt, amire szokták mondani, ami nem pusztít el, az megerősít. Nagyon meg kellett dolgozni az idei 6. érmemért, de megérte, imádtam minden méterét, kedves Börzsöny, jövök újra, akármilyen kezelhetetlen és vad vagy.

b3  b2      

 

2020.07.21.

A vírus miatt késve, de megkezdtük a triatlonszezont. Tata remek helyszíne a triatlon sportnak, csodaszép környezet, úszás az Öreg-tóban, bringa a környező utakon, futás a tó körül. Szombaton rövidtáv (1,6km úszás, 40km bringa 230m szinttel, 10km futás) szerepelt a programban, ami egyben OB is volt, itt két Struccnak lehetett szurkolni, Seiwerth Anna 10 hónappal a szülés után most tért vissza, Győri Misi pedig első Strucc versenyét teljesítette. Vasárnap a középtáv (1,9km úszás, 91km bringa 700m szinttel, 21km futás) volt soron, itt Farkas Imre, Szentesi Nándi és Kelemen Attila képviselte a klubszíneket. Kiválóan szervezett verseny volt, közel ezren versenyeztek a hétvégén, a triatlon igazi ünnepe volt. Anna beszámolója:

Hosszú kihagyás (1,5 év) után elkezdődött számomra is újra a versenyszezon. Nagyon vártam ezt a versenyt, hiszen az idei sportrendezvények sorozatos elmaradása miatt ez volt az első biztos alkalom, hogy elindulhassak.
A szombati verseny egyben a 2020-as olimpIai távú országos bajnokság is volt, 13:45-kor rajtoltunk Tatán az Öreg-tó partjáról. Féltem az úszástól, hiszen a koronavírus miatt az elmúlt hónapokban sok lehetőségem nem volt uszodába menni, de az 1500 méteres úszást meglepően könnyen vettem. A vízből kijöttem, következett a 40 km-es kerékpár, egy kört kellett megtennünk, Kocson keresztül Nagyigmándig mentünk el és vissza. A pálya inkább hullámos volt, mint szintes, de az aszfalt minősége nagyon feladta a leckét: állandó koncentrációt igényelt, hogy esés és defekt nélkül fejezzem be a bringakört. Meglepően erősnek éreztem magam, de attól tartottam, nehogy elszámítsam az erőm és a futásra elfogyjak. Szerencsére az erő kitartott és a gyors depó után elkezdtem a 10 km-es futást. Terveztem egy tempót, amit végig tudtam tartani, így különösebb nehézség nélkül teljesítettem a távot. Összegességében szombaton minden összeállt, hogy elégedett legyek a teljesítményemmel: az időjárás (szélmentes, hűvös), a frissítés, és nem utolsó sorban a szurkolók lelkes tábora...
A triatlon egyéni sport, de a felkészülés egy csapatmunka. Szeretném megköszönni Édesanyámnak, hogy vigyázott kislányunkra, amikor biciklizni mentünk, és kislányomnak, Franciskának is, aki szélben és melegben is kitartóan jött velem, amikor futni mentem. És végül Iminek, hogy végig támogatott az egész felkészülés során mindenben.

 tata1   tata2

tata3   tata4

2020.05.27.

Kelemen Attila beszámolója. Egy hónap, három kör, három érem.

Mik is ezek a terepfutó instant körök? Kb. 2-3 évvel ezelőtt indult a műfaj, azóta sikertörténet lett a virtuális terepfutó versenyek, teljesítménytúrák világa, a mostani versenymentes időszakban nagyon sokan futják őket. Bármikor lehet teljesíteni, mindent egyénileg kell megoldani, nincs frissítés, nincs szalagozás, a futónak mindent magával kell vinni, amit szeretne enni, inni, és használni a teljesítés során. Általában QR kódos időmérés van. A futáshoz kell egy okostelefon mobilinternet kapcsolattal, rajta egy QR kód leolvasóval. Rajt helyszínen leolvassuk a kódot, ezzel elindult a versenyidőnk, futás indul. A navigáció extra fontos, pontosan követni kell az útvonalat, meg kell találni a közbenső kódokat, ha egy kimarad, akkor bukott a mutatvány. Nagyon sok multisport óra már tud navigálni, rátöltjük a track-t, ez jelentősen könnyít a futókon, de vannak olyan útvonalak, ahol ezzel is lehet hibákat véteni. Az elmúlt egy hónak termése:

Április 21. Betyár kör, Zirc, 40,5km, 860m szint, meglepő, de még áll a pályacsúcsom.

Május 6. Gerence 35, Bakonybél, 34,4km, 1120m szint, csodaszép útvonal a Kőris-heggyel, de sok hibát vétettem.

Május 22. Ördög kör, Csesznek, 53,5km, 1150m szint, erről kicsit bővebben.

Ez már bizony ultra táv, minden szépségével és nehézségével együtt. Az instant körök nagyon sokfélék, vannak kimondottan gyors, jól futható útvonalak, na az Ördög kör az nem ilyen. Igazi bakonyi csemege, több futhatatlan résszel, de ez így szép és kerek. Rajt Cseszneken, fel majdnem a várig, majd egy szép erdős rész, itt 5 kili után az első kód, majd egy elképesztő csoda, az Ördög-árok, gyalog is nehezen járható, sokszor négykézláb a köveken, közepe körül az Ördög gáttal. Nehéz rajta haladni, de kihagyhatatlan. A második etap 3,2 kilije a pályacsúcstartónak is 35 percig tartott. Tovább Gézaháza felé, majd le a Cuha völgybe, a másik igazi bakonyi klasszikus szurdok, 9 átkeléssel a Cuhán Vinyéig, itt 19 kilométernél van a 3. QR kód. Majd Hódos-ér víz nélkül, a Malom erdő felé, majd Fenyőfő, itt már 30 felett ketyegett a számláló, sajnos a 23 fok körüli hőmérséklet, tűző nappal nem igazán segített. Az útvonal Bakonyszentlászló felé haladt, hát ez a 7-8 kili puha laza homokban annyira nem volt szimpatikus, mintha tengerpart lett volna. A falu után egy sokkal szebb rész jött, majd érkezés az Ördög rétre. Sátorozok éppen bográcsban főztek valamit, nem tudom mi volt benne, de szívesen megkóstoltam volna. De nem ezért jöttem, fel a Remete hegyre, 100-150m hosszú, úgy 30-35% a meredekség, sáros talajon fogalmam sincs, hogy lehet oda felmenni már bőven 40 kili után, de a 6. kódért muszáj volt. Újabb csodaszép rész jön, az Alsó-Cuha szurdok, többször megint négykézláb. A vége már futható, vissza Vinye felé, és jön az utolsó komoly erőpróba, a Zörög tető. Fel a zöld jelzésen 47 kilométerrel a lábakban, nem éppen egyszerű, a földsáncnál a 7. kód, majd legurulva a másik oldalon 6 óra futás után nagy örömmel olvastam le a cél kódot Cseszneken. A helyiek gondolom nem igazán értik, hogy egy-két lökött futóruhába öltözött egyed minek nézi az információs tábla hátulját és matat a telefonján. Hatalmas élmény volt, a Raidlight Ultra kiválóan tette a dolgát a lábamon, hibátlan frissítés, bár ebben mindig jó voltam. Egész jól navigáltam az ismeretlen útvonalon, csak pár kisebb hibát vétettem, garmin kollégával egész jó volt az összhang. Még további köröket fogok futni, reméljük ősszel jönnek újra a valós terepfutó versenyek is.

ordog1  ordog2  ordog3

2020.03.16.

A koronavírus világjárvány lett, ami teljesen megbénította a világ sportját is. Reméljük, őszre normalizálódik a helyzet és meg tudjuk rendezni a Szigetköz Félmaratont. Nagyon sok verseny kerül tavaszról őszre, az amúgy is zsúfolt futószezonra. Tisztában vagyunk vele, hogy optimális időpont nincs, ami mindenkinek megfelelő, ennek ellenére igyekeztünk a lehető legjobban körbejárni a kérdést.

A XVII. Motherson Szigetköz Félmaraton új időpontja 2020. szeptember 13. vasárnap.

A beérkezett 521 nevezésről. A Szigetköz Félmaraton versenykiírása és ÁSZF-je pontosan rendelkezik az ilyen vis major helyzetről, amit minden nevező elfogadott, amikor regisztrált a versenyre. Két lehetőség van. Ha megfelelő az új időpont, akkor semmi teendő, automatikusan érvényes a nevezés. Aki nem tud, vagy nem akar részt venni a szeptemberi versenyen, annak március 31-ig lehetősége van visszamondani a nevezést, akkor átvisszük azt a 2021-s eseményre. Nevezési díj visszafizetésére nincs lehetőség. A nevezési felületet nem zárjuk, folyamatosan nyitva lesz.

Tovább folytatjuk a szervezést, szeretnénk minden eddiginél színvonalasabb Szigetköz Félmaratont rendezni és maradandó élmény nyújtani a résztvevőknek. Reméljük sok-sok erőtől duzzadó futóval találkozunk majd ősszel a rajtvonalon, Mosonmagyaróváron. Vigyázzatok az egészségetekre, tartsátok be a szakemberek ajánlásait, utasításait. További sikeres felkészülést kívánunk:

Mosonmagyaróvári Strucc Futóklub

6728 KBB Maraton Oriasplakat 20200913

 

futonaptar BSI mozdulj velunk exterememan keszthely triatlon  kartyalogo

Spuri futobolt logo 500x500