egyszazalek

 

8061 MVPH Mosonmagyarovar Megerint atlatszo

 

motherson 3

 

nolato

 

Amonstone hzak log

 

pannowork uj

 

lajtaszig honlap 

teka uj

 

lajtamag 1

 

fortop kicsi

 

ufmlogo2

 

chio

mofem kicsi

 

wb jpg  

 

high5

 proba

 

superinfo

 

14_agnitiming_logo

 

 

2016.06.07.

Takács Laci beszámolója:

19. KPMG Kékes Csúcsfutás – 2016.06.04.

Régóta terveztem, idén pedig első alkalommal rajthoz álltam, hogy kipróbáljam ezt az izgalmasnak ígérkező hegyi versenyt. A három órás, 250km-es utazást követően bőven volt idő még a verseny előtt. A környezet és a időjárás ideális volt a futóknak, frissítőpont is sűrűn jutott a 671m emelkedővel dúsított 11,6km-es távra.

11:15-kor indult a kb. 1600 fős mezőny Mátrafüredről. Óvatosan kezdtem, tartalékolva a meredek utolsó harmadra. Mivel könnyedén ment az első két kilométer, kicsit gyorsabbra vettem a tempót, az pedig további motivációt adott, hogy nagyon sok futót utolértem. Így közel egyenletes tempót sikerült tartani annak ellenére, hogy nőtt az emelkedő.

8km-nél, Mátraházán fordultunk (fel) Kékestető irányába, ez pedig a hírhedt utolsó szakasz, ahol a hátralévő 3,6km-en annyi az emelkedés, mint eddig összesen volt. Még ekkor sem nőtt túlságosan a pulzusom és viszonylag laza izmokkal sikerült a komfortzónán belül maradni. Hamarabb jött a cél mint gondoltam, az elmondások alapján jobban tartottam a hegytől és még a cél előtti néhány száz méterre is tartalékoltam.

Az elért 55:22 időnek (11. helyezés) nagyon örültem és emellett tényleg jólesett a futás. Nem kérdés, hogy jövőre lesz még ennek folytatása és csak javasolni tudom a többieknek is.

Ha már ilyen messzire eljöttem a családdal, megtoldottuk még két nappal az itt tartózkodást. Reggeli edzésként még kétszer felfutottam Mátraházáról a csúcsra. Fantasztikus élmény volt kora reggel egyedül ezen a szép úton és a hegytetőn!

kekes

 

futonaptar BSI mozdulj velunk exterememan keszthely triatlon  kartyalogo

Spuri futobolt logo 500x500