egyszazalek

 

8061 MVPH Mosonmagyarovar Megerint atlatszo

 

motherson 3

 

nolato

 

Amonstone hzak log

 

pannowork uj

 

lajtaszig honlap 

teka uj

 

lajtamag 1

 

fortop kicsi

 

ufmlogo2

 

chio

mofem kicsi

 

wb jpg  

 

high5

 proba

 

superinfo

 

14_agnitiming_logo

 

 

2017.04.12.

A várható nagy létszám miatt egy nagyon kis mértékben módosítottuk a Szigetköz Félmaraton 3 kilométeres útvonalát, hogy még biztonságosabban futhassatok.

3km 0411

2017.04.11.

A tavasz legnagyobb magyarországi félmaratoni futóversenyét rendezték Budapesten az elmúlt hétvégén, a Vivicittát. Három Strucc volt jelen az eseményen, ami a fiúktól két top 100-s eredményt hozott a több mint 8000 nevezőből, Seiwerth Anna pedig remek egyéni csúcsot futott. Eredmények:

vivicitta eredmenyek

Takács Laci beszámolója: A tavaszi félmaratonok nyitányaként évek óta indulok ezen a versenyen. Az utolsó héten meglepetésként ért, hogy idén nem a Margitszigeten, hanem a Városligetben lesz a rajt a szokásos 9 helyett 10 órakor. Egyik változásnak sem örültem. Parkolóhelyet csak jóval messzebb találtam, pedig időben érkeztem. Mindössze négyen neveztünk a Strucc Futóklubból, végül Printz Ákos előző napi sérülése miatt csak hárman álltunk rajthoz. Ennél azért nagyobb érdeklődést érdemel ez a verseny, melyen több mint 80 országból 6864 egyéni induló ért célba. Hiba nélküli, profi rendezés volt minden szinten. Sorban állás sehol, minden a helyén volt, még az időjárás is. 
A rajtnál nem kellett tolongani, a tervezett iramra hamar ráálltam. Inkább óvatosan, mert a tavaszi gyorsító pályaedzések elmaradtak és tudtam, hogy nem vagyok olyan felkészült, mint tavaly ilyenkor. A táv első felében gyorsan peregtek a kilométerek, viszonylag könnyedén ment. A budapesti közönség egyre nagyobb létszámmal biztatta a futókat, emellett sok zenei pont is volt. Az útvonalat sem mondanám nehéznek, a két hídon és két fordítón kívül a szokásos Nyugati téri felüljáró keményített be. A táv második részében már nehezebb volt tartani a felvett egyenletes tempót, és a végén ott volt az a fáradtság, aminek nem kellett volna jönnie. Így a hajrá csak arra volt elég, hogy ne lassuljak le. Nem számítottam komoly eredményre, így ennek az időnek is örültem.

vivicitta2017

2017.04.05.

Ragyogó, szép napos, az évszaknak megfelelő időjárásnál jóval melegebb idő volt a hétvégén nagyon sokak örömére. De aki szlovák főváros aszfaltját koptatta vasárnap, annak drasztikusan más volt a véleménye a napsütésről. A Strucc Futóklub három versenyzője is indult a Pozsony Maratonon és ők nem lelkendeztek az irreális maratonfutó miatt. A meleg, szeles versenyen elég küzdelmes lett a versenytáv leküzdése, de mindhárman sikeresen megoldották a feladatot, sőt Farkas Imi egy szép egyéni csúccsal is megajándékozta magát. Strucc eredmények:

341. Retek Zoltán 3:40:30
408. Dr. Farkas Imre 3:45:08
464. Palkovits Attila 3:49:06

 

pozsony2017

2017.03.26.

Ha egy mondatban kellene összefoglalni: Első verseny tökéletes szervezéssel.
Olyan színvonalas rendezést kaptunk ezen az ingyenes nevezésű versenyen, amin igencsak meglepődtünk. 10:30-kor volt a 13 km-es táv rajtja, ekkorra már a nap is szépen kisütött. Jánossomorját elhagyva az útvonal terepre váltott, az egyenetlen földúton a gödrök kerülgetése nem volt könnyű. Viszont a kilométereket pontosan kijelölték és féltávnál frissítőről is gondoskodtak. Az egyértelmű útvonal kijelölés mellé kerékpáros felvezetőt is kaptunk. Na és az elmaradhatatlan szelet visszafelé. Célba érkezés után is bőven jutott még a frissítőből, kulturált öltözési és zuhanyozási lehetőséget biztosítottak a szervezők. Köszönjük Bognár Lászlónak és csapatának!

A Strucc Futóklub kivette részét a 185 indulóból és az eredményeket illetően sem kellett szégyenkeznünk:

 

Név idő abszolút kategória
Takács László 48:55 2 1
Domonkos Péter 49:29 3 2
Domonkos Róbert 53:12 7 4
Vincze Csaba 55:19 11 3
Printz Ákos 55:25 12 8
Csapó András 55:38 13 9
Ősze Gábor 56:25 15 4
Dr. Várallyay Zoltán 56:41 16 11
Retek Zoltán 59:02 22 2
Dovánczki Imre 59:24 24 4
Dr. Tóth Attila 1:05:03 49 24
Seiwerth Anna 1:06:04 6 4
Dr. Farkas Imre 1:06:04 54 6

 

A 18 év alatti korosztályában első helyezést ért el a mindössze 12 éves Várallyay Barnabás 1:02:37 idővel. Gratulálunk ehhez a fantasztikus eredményhez!

 

hansag02

2017.03.13.

Amikor egy új versenyre megyünk, mindig van egy kis fenntartásunk, biztos olyan lesz, aminek leírták? A megérkezésünk után ezek az aggodalmak gyorsan elszálltak. A helyszín Budakeszi, egy helyi gimnáziumban volt a versenyközpont. Kiváló körülmények, minden a helyén, megfelelő kiszolgálás. Hárman a Struccból terepfutni jöttünk ide, a három versenytávból a legizmosabb 31,2km-t választottuk, ami mellesleg még 900m szintkülönbséget is tartalmazott. Ennek a versenynek a rendezési színvonala egy lépcsővel feljebb van, mint amiken eddig voltunk, többnyire a Bakonyban. A leghosszabb táv rajtolt legelőször, fél tízkor, és pár száz méter után már a Budai hegyekben futottunk. János-hegy, Libegő, Üttörő vasút, Erzsébet kilátó, nagyon szép környék, Majd az útvonal Budaörs felé vezetett, fel lépcsőztünk a Kő-hegyre, vicsorogtunk a 16 %-os emelkedőnek. Kimondottan jól futható volt az terep, szinte sárral nem is találkoztunk, de a nagy szintkülönbség azért nagyon megterhelte a szervezetünket. Szép környék, remek szervezés, hibátlan útvonal kijelölés, biztosan jövünk ennek a csapatnak erre, vagy más versenyeire. Eredmények:

17 Palkovits Attila 3:06:06
53 Kelemen Attila 3:44:22
55 Dr. Farkas Imre 3:45:19

 

wadkanzkeszi

 

2017.02.14.

Jánossomorjai futóbarátainktól kedves meghívót kaptunk. Március 25-n rendezik meg futóversenyüket, a Hanságfutást. Szeretettel várnak minden futni vágyót. A képre kattintva elérhető a versenykiírás, nevezési díj nincs, de nevezni szükséges a versenyre. Minden résztvevőnek jó futást kívánunk.

hansagfutas

2017.02.10.

Kedves Versenyzők!

Szeretnénk felhívni a hölgyek figyelmét, hogy az idei évtől részükre női fazonú, női szabású pólót adunk minden versenytávon a rajtcsomagban. Légy szíves vegyétek figyelembe ezt a nevezéskor, a pólóméret választásnál. Aki már leadta a nevezését, és úgy érzi, hogy rossz méretet adott meg, írjon nekünk egy email a jó pólómérettel a struccfutoklub@gmail címre, és mi javítjuk az adatbázisban. A rajtcsomag átvételkor nem lesz cserére lehetőség. Mellékeltünk egy mérettáblázatot a választáshoz.

polo meretezes

 

2017.02.01.

Megnyitottuk a  2017. május 7-én megrendezésre kerülő  XIV. Greiner Szigetköz Félmaraton online nevezési felületét. A nevezés megkezdése előtt olvasd végig a VERSENYKIÍRÁST, mert több fontos változást tartalmaz.

A versenyközpont új helyszíne a most megnyíló Városi Sportcsarnok!
Az eddig megszokott távok is változnak, mostantól már klasszikus félmaraton (21,097km), továbbá 10km és 3km teljesítésére várunk Titeket.
Az általatok megadott nevet, becenevet írjuk rá a rajtszámotokra. Ha nem igénylitek, automatikusan a teljes nevetek nyomtatjuk rá.
Versenyidő megküldése SMS-ben. Ha az előírt formátumban megadod mobiltelefonszámod (pl. 36301234567; ország [36], szolgáltató [20/30/70], hívószám [1234567] elválasztó karakterek nélkül egybeírva), röviddel célba érkezésed után megkapod telefonodra a nettó időeredményed.
A hölgyek számára az idei évtől, női fazonú, női szabású pólót adunk a rajtcsomagban mindhárom távon. Kérjük a hölgyeket, ezek figyelembevételével válasszanak méretet.

Javasoljuk az online nevezési felület használatát, mert kedvezőbb a nevezési díj, mint a bababoltban, de továbbra is választható lesz a személyes nevezés (Chicco Bababolt, március 6-tól).

A nevezési időszakot  április 29-én lezárjuk, ezt követően és a helyszínen már nem lesz rá lehetőség!

Szeretettel várunk futóversenyünkre!

Mosonmagyaróvári Strucc Futóklub Sportegyesület

2017.01.15.

A XIV. Greiner Szigetköz Félmaraton versenykiírása felkerült honlapunkra. A verseny időpontja: 2017. május 7.
Az idei évtől félmaratonná alakult a korábbi Szigetköz Minimaraton. Ezzel együtt már nem kettő, hanem három versenytáv közül lehet majd választani: 21km, 10km, és 3km.
A februárban átadásra kerülő Városi Sportcsarnokba költözik a versenyközpont. Kulturáltabb körülmények, nagyobb hely és több parkoló áll majd rendelkezésre.
Az on-line nevezési felületünket február 1-én fogjuk megnyitni.

A versenyt rendező Strucc Futóklub közhasznú fokozattal rendelkező sportegyesület. Ha teheted, ajánld fel személyi jövedelemadód 1%-át egyesületünknek (adószám: 18982112-1-08) amit non-profit szervezetként versenyünk minél magasabb színvonalon történő megrendezésére fordítunk. Köszönjük!

Jó felkészülést kíván a:

Mosonmagyaróvári Strucc Futóklub Sportegyesület

11

2017.01.01.

Idén is több mint százan gondolták úgy, hogy egy kis laza, beszélgetős futással búcsúztassák az évet a Strucc Futóklub tagjaival. Nagyon kellemes napos, de elég hűvös, mínusz 3-4 fokos időben komoly futófolyamot képeztünk a kerékpárúton. Egy kis pogácsa, meleg tea és forralt bor várta a résztvevőket a célban. 127 nap múlva, május 7-n várunk mindenkit a Szigetköz Félmaratonon, új helyszínen, új versenytávokkal, új útvonalon, reményeink szerint minden eddiginél jobb versennyel. Tessék készülni, mi is azt tesszük!

Sportsikerekben gazdag, sérülésmentes boldog új évet kíván a

Mosonmagyaróvári Strucc Futóklub SE

Több mint 100 kép a futásról

szilv01    szilv02    szilv03

 

futonaptar BSI mozdulj velunk exterememan keszthely triatlon  kartyalogo

Spuri futobolt logo 500x500