egyszazalek

 

8061 MVPH Mosonmagyarovar Megerint atlatszo

 

motherson 3

 

nolato

 

Amonstone hzak log

 

pannowork uj

 

lajtaszig honlap 

teka uj

 

lajtamag 1

 

fortop kicsi

 

ufmlogo2

 

chio

mofem kicsi

 

wb jpg  

 

high5

 proba

 

superinfo

 

14_agnitiming_logo

 

 

2020.11.10.

A most bejelentett járványügyi szabályok alapján, előreláthatólag az idei utolsó versenyünk volt a hétvégi Bakony Félmaraton. Szentesi Nándi írt pár sort a versenyről:

A hétvégén ismét a Bakonyban húztuk fel a terepcipőnket Domonkos Péter barátommal. A verseny a Zirci focipályától a Cuha patakot követve kanyargott az őszi színekben pompázó völgyben. A versenyt ajánlani tudom minden természetet szerető kezdő terepfutónak is, mivel a 19,2 km-en kb. 300 méter szintet kell csak legyűrni. Az izgalmakat növeli a patakon történő kb. 10 alakolommal való átkelés, hol köveken és fákon lépdelve vagy egyszerűen csak átgázolva. Ezt is, azt is választva kapaszkodtunk fel a Cseszneki vár lábánál található Erzsébet fogadóhoz. Az udvaron befutó éremmel, forró teával és sós harapnivalóval vártak minket. A járvány miatt az eredmény hirdetés sajnos elmaradt, pedig Petya ismét hozta az abszolút második helyezést (1:22:24), nekem pedig sikerült a Masters (50-60) kategóriában leggyorsabban (1:37:35) célba érnem. Nagyon jól éreztük magunkat szívesen jövünk vissza jövőre is.

zirc1    zirc2    zirc3     zirc4

2020.10.22.

Hegyi Gyuri beszámolója:

Október 18-án került megrendezésre Tatán az eredetileg május 23-ára kiírt 84. Tatai Tófutás és Decathlon Futófesztivál, melyet így a koronavírus miatt az őszi Csuló-Balu Emlékversennyel együtt tartottak meg. A versenyen 7, 14, 21 és 42 km-en lehetett indulni, de a kisebbeknek is lehetőséget biztosítottak rövidebb távokon. Klubunkat négyen képviseltük: Takács Laci és Palkovits Attila 21, Balassa Laci és én 14 km-en álltunk rajthoz. Szerencsére az elmúlt hét csapadékos időjárása hétvégére napossá változott és szinte ideálisnak mondható futóidő volt. A futópálya részben aszfaltos, részben kavicsos-földes úton haladt a tó körül (1 kör 7 km). 10 km-t többször is futottam az elmúlt évben, ahol versenyről versenyre döntöttem meg saját eredményeimet. Életem első 14 km-ét mindenképpen versenyen szerettem volna megfutni. A Vasi Vasemberen 10 km-en hozott 5:35-ös idő korábbi eredményeimhez képest jó formára engedett következtetni, ezért itt az 5:30-as km volt kitűzve. Elsősorban azonban célba akartam érni, ezért némileg óvatosan futottam. Végül 1:13:16-os nettó idővel értem célba, ami 5:14-es ezreket jelentett és a 8. helyhez volt elegendő a kategóriámban. Ugyanitt Balassa Laci hozta el az aranyat. Itt is szeretném megköszönni neki a verseny előtti felkészüléshez adott tanácsait. Palkovits Attila egy kategória második, Takács Laci pedig kategória első és abszolút 2. helyet szerzett. Jó hangulatú verseny volt, amit kicsit furcsának találtam az, hogy az eredményeket bruttó időben tették közzé és ez alapján hirdették ki a helyezéseket is. Szeretném megemlíteni lányomat, Noémit, aki 7 km-en immár sokadszor teljesített és dicséretet érdemel Takács Laci lánya is aki szintén részt vett a versenyen. A célban sós sütemény, banán, kenyérlángos, üdítő és meleg tea várta a megfáradt versenyzőket.

tofutas1   tofutas2   tofutas3   tofutas4   tofutas5

2020.10.20.

Ambrusch Tomi írása:

Október 17-én második alkalommal került megrendezésre a lébényi futóverseny (5 és 10km-es táv, gyerekfutamok) összesen 134 résztvevővel. Igazi futóidő volt, szerencsénkre aznap az eső sem esett. A Strucc Futóklub tagjai a 10 km-es távon indultak. A kétkörös versenyen hamar szétszakadt a mezőny. Vincze Csabi a rajtot követően végig az élmezőnyben futott. Idén is dobogós helyezést ért el, 41:50-es idővel a dobogó legfelső fokára állhatott. Leitner Ricsivel 50 percen belüli időt terveztünk, ezt sikerült teljesíteni. Én az 5. helyen érten célba 46:32-vel, Ricsi 7. lett 46:59-el, ezzel új egyéni rekordot döntve. Remek hangulatú családias futás volt, várjuk a következő megmérettetést.

tudo1    tudo2    tudo3

2020.10.15.

Két klubtagunk futott a hétvégén Budapesten, Dr. Tóth Attila (3:38:28) éa Varga Gyula (4:56:04). Attila így látta a versenyt:

2020 kicsit más volt a futóversenyek tekintetében is, mint az előző évek, hisz Covid járvány miatt számos már versenyt töröltek. Kérdéses volt számunkra egész évben, hogy vajon ősszel lesz e Spar Maraton. Mint rajtszámom (579) mutatja, elég korán neveztem. Bíztam benne, hogy idén sem fog elmaradni, ezért szorgalmasan edzettem egész évben. A futófesztivál sajátos a járványügyi előírások betartását figyelembe véve zajlott. Pl. a rajtszám átvételekor mindenki test hőmérsékletét megmérték, covid nyilatkozatot kellett kitölteni, maszkot kellett viselni. De a maszk viselete kötelező volt a zárt helyeken pl. öltözők, valamint a rajtzónában a rajtvonalon történő áthaladásig. A futás során a frissítő állomásokon a darabos frissítők (banán, szőlőcukor stb.) poharakba voltak kirakva. A célba érkezéskor a befutóérmet kézbe adták. Én a futófesztivál mindkét napján futottam. Szombaton (ekkor voltak a rövidebb távok) az 5 km -en indultam egy futótársnőmmel. Vasárnap következett a várva várt 42 km. Itt sajnos történt egy kis malőr, a rajnál pontosabban a rajtolásnál. Összekevertem egy másik futás rajtidőponttal. Így a záróbusz után 2 perccel indultam emiatt aztán 1 km-nél értem utol a mezőnyt. Szerencsére addigra kicsit fellazult a mezőny így az előzés nem okozott problémát. 14 km-nél utol értem a 4 órás iramfutókat. Az eredeti tervem szerint 4.50 es egyenletes tempóban szerettem volna futni az elején. Most viszont sokszor volt 4:35 is. Ez viszont kivett belőlem. 30 km-ig tudtam tartani a 4:55-ös átlagot. 30 km-nél jött az Árpád hidra való felfutás, ami azt eredményezte, hogy combizmaim elkezdtek keményedni és erősen fáradni. Innentől kezdve nagyon lelassultam és végül 5.09-es átlaggal értem célba, ami 3 óra 38 perc 35 másodperc időnek felel meg. Az időjárás nagyon kedvező volt. Kb. 14 fok lehetett, enyhén fújt a szél helyenként. Ami nehezítette a futást az, hogy néha elkezdett esni és csúszóssá tette az úttest felületét. Figyelni kellett arra, hogy nehogy elessen az ember, másrészt az erőkifejtés sem volt olyan hatékony. Összességében igaz nem tudtam megfutni a kitűzött célomat, de 4 percet sikerült lefaragni eddigi legjobb időmből. De nem adom fel, hogy egyszer futok egy teljes maratont 3 óra 29 perc alatt.

 

2020.10.11.

Remek futóidő, 13-14 fok, fogadott minket Csákváron az ECO Trailen. Egy pörgősebb, jól futható verseny a Vértesben, a 20,7km és a 470m szint nem számít nehéznek terepfutásban. A Vértesre jellemző sok követ tartalmazott az útvonal, sok helyen az elmúlt hónapok nagy esőzései komoly árkokat vájtak az utakba, minden lépés nagy odafigyelést igényelt, viszont sárral nem igazán találkoztunk. Az idei évet a vírus rendesen átrendezte, sok verseny maradt el, és a meglévőkön sem nagyon aktívak a futók. Hárman vettünk részt a Strucc csapatból, Domonkos Péter (1:32:18), Szentesi Nándor (1:47:18), és Kelemen Attila (1:49:32), ha már ott voltunk, futottunk egy jót a remek időben, élveztük a tájat, és nagyon jól éreztük magunkat. Domonkos Petya megint begyűjtött egy dobogót, az abszolút verseny 3. helyén érkezett célba. A verseny után végigettük a terülj-terülj asztalkát, volt csemege bőven, remek kaland volt, folytatjuk.

csakvar1    csakvar2    csakvar3

 

2020.10.05.


A tavalyi évhez hasonlóan Strucc győzelem a Hanságfutáson, újra több klubtagunk is részt vett a versenyen (Domonkos Péter 13km, 49:47, Dr. Várallyay Zoltán 13km, 1:00:08, Ambrusch Tamás 13km, 1:04:57, Leitner Richard 13km, 1:06:47, Hegyi György 3km, 13:23). A nyertes Domonkos Petya beszámolója:

Idén harmadik alkalommal vettünk részt a Strucc futóklub népes csapatával, Jánossomorján megrendezésre kerülő harmadik Hanság futáson. A szervezők 3 távot jelöltek ki, 13km, 3km és az ovis futáson résztvevőknek, 400-800m. Természetesen mindegyik távon érdekeltek voltunk. Az időjárás a tavalyi 6 fokos hőmérséklethez és a szakadó esőhöz képest sokkal barátságosabban alakult, bár a 25 fokos nyári napsütés erős széllel párosult, tehát nem mondhatjuk igazi futóidőnek. A verseny 13 km-es távja 70%-ban aszfalton, 30%-ban kavicsos úton került megrendezésre. Az erős szél ellenére gyorsan fogytak a kilométerek (3:50-es kili), nem is annyira a széllel küzdöttem, inkább a meleggel volt problémám ismételten. Ennek ellenére a tavalyi időmhöz hasonlóan teljesítve (49.47) az abszolút 1. helyen végeztem. A verseny szervezőinek köszönhetően a színvonal ismét tökéletes volt. A Strucc futóklub összes futójának nagy gratula, jövőre is érkezünk egy népesebb csapattal.

hans1   hans2   hans3 

 

2020.09.25.

Ambrusch Tomi kiváló úszónk beszámolója a nyári úszóversenyekről.

Az idei szezon nyíltvízi úszás tekintetében sem volt kiszámítható. Augusztusban azért volt lehetőség úszásra: 1-jén megrendezték a Balaton- átúszást Révfülöp és Balatonboglár között (5,2 km). A helyszínen jóval tovább tartott a nevezés a korábbi évekhez képest, emiatt csak 9 óra után tudtam nekivágni a távnak. Ekkor már elég meleg volt, enyhe nyugati szél és kisebb hullámok között sikerült teljesíteni a távot 1 óra 55 perc alatt, immáron 14. alkalommal. Másnap, augusztus 2-án a Pécsi-tó körbeúszáson vettem részt, idén először.  A Balaton átúszáshoz képest jóval kisebb volumenű rendezvény. A résztvevők száma valamivel 100 felett volt. Az előző napi úszást nem sikerült teljes egészében kipihenni de annál nagyobb lelkesedéssel vágtam neki a 4,2 km-es távnak, ami 1 óra 22 percet vett igénybe. Augusztus 15-n Balatonfenyvesen jártam a Balatoni Úszóiskola által szervezett kikötőúszáson. A 4,8 km-es távot a móló és a hajók között kijelölt 800 méteres pályán kellett leúszni. Az időjárás nem volt túl kegyes: szeles idő, nagy hullámok, de szerencsére a kikötőben ebből nem sokat érzékeltünk. 

A nyár utolsó hétvégéjén, 29-én a Budapest Urban Games keretén belül Duna átúszásra volt lehetőség. A rajt helyszíne a Szabadság híd pesti hídfője volt, a cél pedig a Műegyetem rakpart. Regisztrálni a budai oldalon lehetett, onnan vittek át minket autóbuszokkal a Duna túloldalára. Egyesével indítottak, félperces időközönként. Az úszósáv itt is bójákkal volt kijelölve, a sodrást figyelembe véve durván 45°-os szögben a Műegyetem irányában. Ezáltal 450 méter hosszú volt az úszófolyosó.  Azokat az úszókat, akik a bójasor alá sodródtak, a vízimentők azonnal kimentették. A helyszínen elhangzott instrukciók alapján a folyásirányra merőlegesen kezdtem az úszást. Ez be is jött, a bruttó időm 5 perc 16 mp lett. A nagy sodrás miatt a résztvevők több, mint 10%-át kellett kimenteni az erős sodrás miatt. Augusztus 30-án az Öreg-tó partján álltam rajthoz a Tatai tóátúszáson. A délelőtti 3,8 km-es távon kerek 1 perccel csúsztam le a korcsoportomban a dobogóról, viszont délután az 1,7 km-es távon sikerült megcsípni a korosztályos 2. helyet, aminek nagyon örültem. Visszaemlékezve szép emlékként gondolok ezekre a versenyekre, mert sikerült elérnem a kitűzött célokat a sok bizonytalanság és a megszokottnál kevesebb edzés ellenére is.

uszas1    uszas2   uszas4

2020.09.23.

Sorozatban 4. alkalommal sikerült ismét dobogóra állni a Strucc futóklub két tagjának, Domonkos Péternek és Szentesi Nándornak (Zártosztály Racing Team) a szombaton megrendezett Szigetköz Cross Challenge versenyen. A májusról elhalasztott megmérettetés a reggeli hűvös időben kezdődött mely a vizes számoknál és akadályoknál még kellemetlenségeket okozhatott a korai indulóknak. Fél óránkként 10 csapat indulhatott neki a távnak. Szerencsére, ami rajtidőnk 11:30 kor volt, mire a hőmérséklet is feljebb csúszott és addigra a mezőny nagyobb része már teljesítette a távot, így indulásnál már nagyjából tisztában voltunk vele hogy milyen időt kell teljesítenünk, hogy dobogón végezhessünk. A pálya a tavaly már megismert Vártó, Várkert, Wittmann Park, Lajta töltés, zsilip, Mofém Lajta, Malom-ági Lajta útvonal akadályokkal nehezített futásával kezdődött, majd a Várnál a malom-ági Lajtára négyes túrakenukkal szálltunk vízre és a városi Lajta kört teljesítve értünk vissza a Vártóhoz. A verseny nehézségét az jelenti, hogy az akadályokkal tarkított pályán maximálisra tolt pulzussal kell a lehető leggyorsabban futni és egy viszonylag hosszú technikás evezést a lehető legrövidebb idő alatt teljesíteni. Ezt férfi páros kategóriában sikerült idén is 2. helyet abszolválni. Ezüstérmünk értékét növeli, hogy a fiataloknak (szinte fele annyi idősek, mint mi) méltó ellenfelei lehettünk és sikerült megőrizni a tavalyi második helyünket az abszolút második legjobb idő elérésével.

cross1    cross2    cross3

2020.09.21.

Győri Misi (3:12:13) a Balatonman triatlon verseny rendhagyó olimpiai távján (950m-45,9km-10,5km) versenyzett Kenesén:

Ez volt a második versenyem idén, ahol megméretettem magam. A felkészülésem nem sikerült úgy, ahogy szerettem volna, mert a versenyt megelőző két hétben makacs megfázással küzdöttem,  ennek köszönhetően szinte semmit nem tudtam edzeni. Ennek ellenére, nagyon vártam, hogy újra versenyezhessek. A versenyt megelőző napon, a rajtcsomag átvételekor már láttam, hogy professzionális a versenyszervezés, ami még inkább motivált.

8.15-kor rajtoltunk, az úszópálya a Balatonban volt kijelölve. ( 950 méteres körök) A vízhőfok optimális volt, 21,5 c. Úgy érzem jól ment az úszás, az időeredménnyel is elégedett voltam. Közel három percet töltöttem a depóban, és már indultam is a 46 km-es bringatávra. A táv 85%-ban kifogástalan burkolaton tekerhettünk, így a közel 300 méteres szintkülönbséget könnyedén abszolváltam. A második depóm gyorsabbra sikerült, úgy éreztem pihent lábakkal kezdhetem a futást. A pálya itt is nagyon rendben volt, az én távomon két kört kellett teljesíteni. Sajnos már a második kilométernél gyomorproblémák jelentkeztek nálam, amik végig hátráltattak. A nagy meleg sem könnyítette meg a dolgom, hiszen csaknem 31 c  fok volt. Az utolsó kilométereknél világossá vált, hogy számomra a célbaérkezés lehet az egyetlen reális célkitűzés.  Az egyéni legjobbamtól, így jócskán elmaradtam, ennek ellenére elégedett vagyok versenyteljesítményemmel.

kenese1   kenese2   kenese3

2020.09.19.

Magyarország legrégebbi triatlon versenye a Vasi Vasember. Három klubtagunk (Palkovits Ati, Szentesi Nándi és Hegyi Gyuri) járt Szombathelyen. Palkovits Ati írása:

Az idei év a vírus miatt kissé kaotikus lett, sajnos az előre beírt versenyeink nem kerültek megrendezésre, ezért úgy döntöttem, hogy elindulok az olimpiai távú versenyen, Szombathelyen. Az edzések március óta kissé megváltoztak, sokat nem úsztam, mikor már lehetett sem volt sok kedvem. Összesen 30 km-t úsztam azóta, abból is Nagyatádon a váltóban 3,8-t, tudtam az most nem lesz kimagasló, de azért annyira rosszul sem mehet. Inkább a bringa, de legfőképpen a futásom fejlődött, kíváncsi voltam mi jöhet ki belőle.

Már vártam a rajtot nagyon, a víz hőfoka számomra tökéletes volt (22,1), meglepően jól haladtam, mindenféle fáradtság nélkül. 6. helyen jöttem ki a vízből nagyon jó állapotban (szerintem 100 méterrel kevesebb is volt a táv), kicsit több mint 20 percet úsztam. A depóban még sok bringa volt, bár a felnőtt férfiak már tekerték a pedált, elég sokat utolértem a 39 km-es körben, sőt mint utólag kiderült 3 szeniort is megelőztem. Egyikük úgy döntött, hogy vigyem el a depóig, ezért kerékre állt, ezen elvitatkoztunk pár percig, a pulzusom is az egekig ment, aztán hagytam az egészet, ha a versenybírók nem szólnak érte, akkor had jöjjön (sportszerűségből 1-s).

1:02 percet tekertem, addigra már elég meleg volt, amit nagyon nem szeretek, kikészít, de jó frissítéssel jó állapotban szálltam le a bringáról. A futás 4 körös, árnyas fák alatt, jól futható, sokat találkozunk az ismerősökkel, nagy élmény. Egyenletes teljesítménnyel, körönként pár másodperc lassulással abszolváltam 45 perc alatt, ami ebben a hőmérsékletben számomra nagyon jó. Végül az abszolút 13. helyen, a szeniorok között 3., korosztályomban 2. helyen értem célba, kicsit 2:10 perc után, elégedetten, az egész éves jól végzett munka után.

vasi4

vasi1    vasi3    vasi2

2020.09.17.

A Szigetköz Félmaraton kicsit háttérbe szorította a saját versenyeinket, ezeket a beszámolókat a napokban pótoljuk. Először a WizzAir Félmaratonról, öt klubtaggal, Takács Laci beszámolója:

Idén ez volt az első versenyem, így érthetően nagyon vártam az eseményt. Reggeli futóként a nyolc órás kezdés nekem nagyon bejött, pláne ilyen nyári melegben.Viszonylag könnyű volt parkolóhelyet találni, ez már árulkodó jele annak, hogy a szokásosnál jóval kevesebb az induló. Rajtcsomag átvétel hőmérsékletméréssel és maszkban, de ezen már nem lepődünk meg. Várakozni itt sem kellett, a tavalyi létszám harmadával könnyen megbirkóztak a szervezők.

Öten álltunk rajthoz a futóklubból Domonkos Petyával, Dr. Tóth Attilával, Szabó Csabával és Varga Gyulával. Könnyedén mentek az első kilométerek, a budai rakparton összeállt egy nagyobb létszámú boly. Ennek kimondottan örültem, mert tökéletes tempót mentünk így együtt. Tíz kilométernél még azt számolgattam, hogy ez egészen jó, vajon mi lesz a végén… Aztán jött az Árpád-híd kaptatója, ahol szétszakad a csoportunk, majd felfutás a Margit-hídra. Akkor már én is kiestem a ritmusból, az emelkedők sokat kivettek. Innentől egyre nehezebben ment, de az igazi küzdelem 16 km-nél kezdődött. Egyre inkább feljött a női élmezőny, én pedig szépen lemaradtam tőlük. Na, ez nem esett jól. A küzdelem sajnos hiábavaló volt, egyértelműen látszott, hogy a lányok kerülnek ki győztesen. Annak örültem csak, mikor megláttam végre a célkaput. A versenyek hiánya és a kevés résztávos edzés nem hozta el a tavalyi formámat, de azért elégedetlenségre nem adhat okot, hogy eddigi második legjobb budapesti félmaraton időmmel értem célba. Eredmények:

34. Takács László 1:19:19   61. Domonkos Péter 1:23:08   389. Tóth Attila 1:40:52    1605. Szabó Csaba 2:05:17   1842. Varga Gyula 2:10:48

wizzair1    wizzair2    wizzair3

 

 

futonaptar BSI mozdulj velunk exterememan keszthely triatlon  kartyalogo

Spuri futobolt logo 500x500